2009/04/05

Rózsaszín bonsai


Ezt a bonsai-t egy kép alapján készítettem
Az ágak hamar megvoltak, de bonsai-kaspót sajnos nagyon nehezen szereztem. Ez ugyanis még hiánycikk a piacon. Csak akkor van, ha egy igazi fácska kipusztult belőle. Remélem sikerült megfelelő utódot találnom bele.
Kérem, ha valaki tudja hol lehet ilyen kaspókat venni, írja meg nekem.

4 megjegyzés:

  1. Szia Éva,
    ez tényleg egy nagyon klassz fa lett. Kétszer oda kell nézni hogy nem "igazi".
    És ennek a bonsainak meg van a nagy elönye hogy nem megy tönkre... én eddig egy fácskát sem tudtam 2-3 hónapnál tovább megtartani... valahogy nem vagyok egy nagy kertész. Ez a fa örökre meg marad... és ilyen szép lesz mindíg. Nagyon ügyes vagy.

    VálaszTörlés
  2. Gizusom! Az ügyességemet anyukámnak, de az ehhez kellő minden tudásomat neked köszönhetem!
    De az is igaz, hogy apukám jó kertész :-)
    Reméltem, hogy hamarosan látod élőben is, de ez nem fog tönkre menni októberig, ígérem.
    Köszönöm, nagyon jólesett a dícséreted!!!

    VálaszTörlés
  3. Évi, már nagyon vártam az új fádat, és nem hiába! Ez tényleg nagyon eredetire sikerült és nagyon egzotikusra. Szinte olyan, mintha táncolna ez a fa, nyújtogatja a karjait jobbra és balra, a térdei kicsit hajlítva, s bár nagyon légiesek a rózsaszín rügyek az ágakon, azért a föld közelében hullámzanak. Én sikeresen kipusztítottam egy bonsait. Sokáig őriztem a szép kék kis kaspóját, aztán a költözéskor ki tudja hová lett, milyen kár, hogy nem születhet benne egy ilyen kis fa újjá, de biztosan ráakadsz még ezekre az edényekre valahol. Illetve majd megtalálnak ők Téged, hogy megteljenek ennyi gyönyörűséggel!

    VálaszTörlés
  4. Köszönöm Ági! Te mindig olyan jókat látsz a fáimban, hogy utána én is más szemmel nézek rájuk.
    Sajnálom a fácskádat, de a kaspót is :-)
    Sikerült még szereztem még 3 ilyesmi kaspót, sajnos azokat is egy-egy fa pusztulása árán, de majd igyekszem azok helyét is megfelelően pótolni.

    VálaszTörlés