2009/05/14

Juharfa

Ilyen fa sincsen, mert persze a juhar az bordó/piros. Ez mégis rózsaszín/lila lett.
Ennek az a magyarázata, hogy ezt a fát keresztlányom kapta névnapjára, így ez is egy kicsit személyre szabottan készült.

Összesen 57 db, 5 részből álló levélkéje van, kb. 15 cm magas.

Remélem tényleg tetszik neki, mert nekem nagyon a szívemhez nőtt.

4 megjegyzés:

  1. Hogyan vagy képes őket elajándékozni, Éva? Főleg azt, amelyik ennyire kedves lesz magadnak is. Nekem ezek a meseszerű fáid talán még jobban tetszenek, mint az élethűek. (Igaz, nem könnyű a döntés.) Ez olyan, mint egy kis koszorús lány, aki ott illegeti magát a vendégsereg előtt és tényleg csupa báj, csupa szelídség, de már nem képes arra, hogy tovább rejtegesse a nőiességét, sőt titkon vágyik arra, hogy észrevegyék, hogy megcsodálják, hogy beleszeressenek. Én is beleszerettem.

    VálaszTörlés
  2. Én, mint Juhar utcai lakos, most hivatalból is meg kell, hogy szólaljak, Éva. Nálunk az utca névadói ugyan zöldlevelesek, de állíthatom, hogy ez a tied itt, ez pontosan olyan, mintha a mesebeli kishuguk volna. Bravó!

    VálaszTörlés
  3. Már úgy kezdek bele, hogy tudom, nem magamnak készítem, tudom ki és mire kapja. Kigondolom, hogy mekkora, milyen formájú, színű legyen. Aztán megküzdök vele. És igen, menet közben megszeretem, főleg azokat, amiből nekem még nincsen. És végig arra gondolok, hogy jó helyen lesz, (talán vagy biztosan) szeretni fogják.
    Ilyen szép hasonlatok nekem nem jutnak eszembe róluk, mint neked Ági, de nagyon ürülök, hogy van aki ennyi szépet lát bennük.
    És még így is, csak akkor könnyű megválni tőlük, ha tudom, jó helyre kerülnek.

    VálaszTörlés
  4. És én még azt hittem, hogy juhar csak pirosban létezik. Köszönöm Csilla, hogy szóltál, így majd bátrabban változtatok minden mintán.
    Örülök, hogy neked is tetszik így, rózsaszínben.

    VálaszTörlés