2009/06/04

Virginiai Szömörce


Ecetfa
Évekkel ezelőtt szerettem volna a kertbe egy szép ecetfát, de a kertész lebeszélt róla, mert nagyon nagyra és terebélyesre nő, ahhoz pedig nincs elég hely.
De most alkottam egy kicsit, aminek még találtam helyet a lakásban.

14 megjegyzés:

  1. Milyen jó annak, Éva, akinek gyakorlatilag semmilyen növényről nem kell lemondania, mert egyszerűen gyöngybe kicsinyíti a túlméretezett kedvencet és beviszi a házába. Úgy örülök, hogy megint alkottál, és szívből gratulálok hozzá!

    VálaszTörlés
  2. Mindig csak ugyanazt tudom írni: szépséges! A piros és a zöld nagyon jó együtt.

    VálaszTörlés
  3. És még csak nem is nő terebélyesre, Évi! Nem is tudtam, hogy az ecetfát így hívják hivatalosan. Ez most nagyon élethűre sikerült, vagy a pirostól látom úgy, hogy nagyon él és nagyon vidám és nyárias! Látod, az álmok mégiscsak valóra válnak! Ha valóra váltod...

    VálaszTörlés
  4. Pontos leírás és minta alapján dolgozom, így a dícséretek egy kicsit nem is engem illetnek. Ha nem volna könyvem Gizitől, és nem lenne apósom kitűnő fordítása akkor nem sikerülnének ezek a fák. Nekem már csak némi kézügyességet (anyai örökség) és türelmet (érdekes, hogy máshoz nincs elég) kell hozzáadni.
    És ennek ellenére Csilla, van amihez még nem mertem hozzákezdeni.
    Magdi, a színek is adottak, bár én sokszor variálok attól is függően, hogy milyen gyöngyöm van.
    Nem biztos, hogy hivatalosan így hívják az ecetfát Ági, de a könyvben ez a neve. Köszönöm, hogy rengeteg dolgod mellett jutott időd rám!
    Mindhármótoknak köszönöm a kedves megjegyzéseket!

    VálaszTörlés
  5. És ha...és ha...és ha nem értékelnéd le a saját szerepedet, Évi, akkor lehetnél NAGYON BÜSZKE magadra! Könyörgöm, attól, hogy leírás alapján dolgozol, ezek a fák a TE alkotásaid és minden dícséret TÉGED illet érte!

    VálaszTörlés
  6. És ha nem érezném úgy, hogy más tollával páváskodom, akkor igazad is lenne Magdi!
    Hidd el azért büszke is vagyok. Főleg, mert tegnap bukkantam rá a net-en, hogy ugyanezeket a fákat más, hogyan készíti el. Be kellett látnom, hogy annál én sokkal szebben és ízlésesebben dolgozom.
    De nagyon köszönöm amit írtál, ígérem legközelebb nem szabadkozom!

    VálaszTörlés
  7. Szerintem szép lett volna a kertetekbe egy fa .De ez szebb csak az a kár,hogy nem nő.

    VálaszTörlés
  8. Igaz, hogy nem nő, de így gond sincs vele :-)
    Kedves Névtelen, örülök, hogy tetszik a fa, és köszönöm, hogy írtál!

    VálaszTörlés
  9. Szia!! JÁték vár nálam:)

    VálaszTörlés
  10. Szia Eva! :)
    Ide is irok bejegyzest, hatha a masikat, amit a sarga kisfa melle irtam nem latnad. :) Majd keresd meg azt a bejegyest is. Jut eszembe, megnezem, hogy itt Valenciaban hol es milyen gyongyoket lehet kapni, hatha talalok valami specit, egyedit. Gyongyi baratnomnek pl. van egy lila, kb. 2 centi hosszu gyongye, ami eleg erdekesen mutatna egy fan. :) Puszi Gabi

    VálaszTörlés
  11. Gabikám, persze, hogy megtaláltam!
    Köszi, hogy gondolsz rám, de ha nagyon drága ne vegyél! Sajnálnám belefűzni :-))
    puszi

    VálaszTörlés
  12. Eva, ha nagyon draga nem veszem meg, csak ha szep is es meg is veheto. :) Emlekszem, hogy pl. Gorogoszagban voltak nagyon szep gyongyok es nem is voltak dragak. Remelem itt is talalok. :) puszi a fiuknak is

    VálaszTörlés