2009/08/15

Csavart bonsai




Ennek a zöld bonsai-nak az ágait - egy kapott ötlet alapján - úgyanúgy megcsavartam, mint az ecetfa és a lángfa ágait.
Két szögből mutatom, így jobban látszik az elrendezése.
Nem pont olyan lett, mint szerettem volna, de itthon sikert aratott.

18 megjegyzés:

  1. Ez hihetetlenül élethű lett, Évi! Nagyon zen-hangulata van, csak úgy sugárzik belőle a nyugalom, a kiegyensúlyozottság. Arra lennék kíváncsi, hogy mennyire van befolyással a hangulatod, hogy milyen fát alkotsz? Van-e olyan, amelyikbe belefogsz és nincs kedved akkor épp befejezni, vagy félúton rájössz, hogy nem tetszik?

    VálaszTörlés
  2. Köszönöm Ági, tudtam, hogy neked tetszeni fog! :-)
    Hogy milyen fát készítek éppen, az a hangulatomtól nem függ. Akár célzottan valakinek készül, akár csak úgy magamnak, mindig előre kitalálom, hogy milyen legyen, milyet szeretnék. Eddig mindig befejeztem, sosem hagytam félbe egyet sem. És ha valamiért még nem tetszik, akkor a végén addig alakítom, míg elégedett leszek vele. Muszáj, hogy legalább nekem tetsszen. :-)

    VálaszTörlés
  3. Juj, de szép!!! Tényleg nagyon élethű és harmónikus.

    VálaszTörlés
  4. Szia Éva!
    Ezek a fák egyszerűen csudaszépek. Nem is gondoltam, hogy valakinek eszébe jut bonsait készíteni gyöngyből. De Neked eszedbe jutott és szerintem mégha nem is ilyenre gondoltad nagyon jó, és élethű lett.Akkor találtam rá a blogodra, amikor kitaláltam, hogy gyöngyből készítek fát a kedvesemnek karácsonyra. Mert szegénynek az igazi bonsai nem annyira maradt életben, így gondoltam ezt tutira nem tudja kinyírni. :)
    Sajnos nem vagyok még gyakorlott a fűzésben,így magamtól nem tudok rájönni, hogy hogyan kell ezt a fát elkészíteni, így a segítségedet szeretném kérni. Ha van rá módod, el tudnád nekem küldeni a mintát, ami alapján megcsináltad?
    Segítségedet előre is köszönöm és készíts még sok ilyen gyönyörűt:) Üdvözlettel: Komenda Elisabeth: kliza007@gmail.com

    VálaszTörlés
  5. Kedves Liza!
    Köszönöm a dícséreted. Örülök, ha számomra ismeretlen emberek elfogulatlan, pozitív véleményét olvashatom.
    A kérdésedre email-ben válaszolok.
    Szia
    Éva

    VálaszTörlés
  6. Kedves Éva!

    Gyöngyfűzés minták böngészése során bukkantam az oldaladra. Én is megpróbálkoztam bonsai fa készítésével, de sajnos messze nem lett ilyen élethű, mint a tiéd. Szükségem lenne néhány tanácsra, amiért nagyon hálás lennék :)
    Az utóbbi időben igyekszem saját kézzel, gyöngyből készített tárgyakat ajándékozni a családomnak. Örülnék, ha újabb szépségekkel lephetném meg őket.

    Válaszodat előre is köszönöm:
    Zsoldos Amanda
    ami-san@freemail.hu

    VálaszTörlés
  7. Szia Éva!
    Én is csinálgatok ilyen fácskákat és nagyon megtetszettek a bonsaiok amiket készítettél!
    Sajnos az én párom is kinyírt már egy pár ilyen fát,úgyhogy kaspóm van hozzá vagy 6 db.:)))
    A mintáját esetleg el tudnád küldeni?
    Nagyon köszönöm előre is!
    Sok sikert kívánok a további gyönyörű alkotásokhoz!
    Üdv:Szabó Amarilla szaboamarilla@freemail.hu

    VálaszTörlés
  8. Szia Éva!
    Én is készítek gyöngyből különböző dolgokat, most egy fának álltam neki először. A Te munkáid hihetetlen gyönyörűek, élethűek, nagyon tetszenek. Nekem a fa törzsének a kialakítása okoz gondot. Hogyan készíted el őket, hogy megfelelő vastagságú legyen, mondjuk egy bonsai fa, ahol kevés az ág, a törzs mégis vastag.
    Örülnék néhány jó tanácsnak.
    Köszönöm előre is. Üdv. Edina
    domitibi@dunanet.hu

    VálaszTörlés
  9. Szia!

    Mivel fedted be a törzsét? Gyönyörűek a fáid!
    Köszi!

    Timi

    VálaszTörlés
  10. Szia! Nagyon szépek a fáid. véletlenűl láttam meg az oldalt. Szeretném kérni a fáknak az elkészítésének a leírását ha lehetséges. Köszönöm Piroska Piroska7777@citromail.hu

    VálaszTörlés
  11. Kedves Hozzászólók!
    Amanda, Amarilla, Edina! Igyekszem megírni a válaszokat mail-ben, mert ott egyszerűbb.
    Timi! A fák törzsét tekercselő krepp-papír szalaggal vonom be, ezt hobbiboltban vagy virágboltban kapod meg.
    Piroska! Sajnos nem tudok mintát küldeni, mert vagy fejből, vagy könyvből dolgozom.

    VálaszTörlés
  12. Szia Éva! Köszönöm a válaszod ha megírnád hogy milyen könyvből és hogy hol szerezhetőbe megköszönném. Már a munkahelyemen is elmondtam, hogy milyen klasszak amit csinálsz.Sokan érdeklődtek a technikádról. Nem tudom hogyan lehetne megtudni.köszönöm Piroska

    VálaszTörlés
  13. Piroska!
    Írtam mail-t, ott nézd meg.
    Szia
    Éva

    VálaszTörlés
  14. Szia!
    Egyszerűen csodálatosak a fáid!!!! Én még csak 2 napja találtam rá az interneten, hogy milyen csodás dolgokat lehet alkotni gyöngyből. (élethű fák,virágok) Tegnap megpróbálkoztam egy virággal. Annyira nem is lett rossz. :) Most meg szeretném próbálni a fát megcsinálni, de egyszerűen nemtudom, hogy álljak neki. Ha tudnál nekem ebben segíteni, nagyon hálás lennék! Segítségedet előre köszönöm!
    bucy007@freemail.hu

    VálaszTörlés
  15. Szia Éva!

    Gyönyörűek a munkáid. Én állatkákat szoktam fűzni, de jó ideje kacérkodom a gondolattal, hogy készítek egy bonsait. Kérlek írd meg nekem is, hogy milyen könyvből dolgozol. Email címem: szaly@freemail.hu.
    Előre is köszönöm, üdvözlettel:
    Judit

    VálaszTörlés
  16. Kedves Éva!

    Nagyon tetszenek a munkáid. :) Korábban én is csináltam ajándékba gyöngyfát, de akkor még nem tudtam, hogy ezt ilyen szinten lehet űzni,és szeretném jobban megtanulni. Esetleg nekem is megtudnád mondani, hogy milyen könyvből dolgozol? (ildigyarmati89@gmail.com)
    Üdvözlettel:Ildi

    VálaszTörlés
  17. Kedves Éva!

    Nagyon tetszenek a munkáid. :) Korábban én is csináltam ajándékba gyöngyfát, de akkor még nem tudtam, hogy ezt ilyen szinten lehet űzni,és szeretném jobban megtanulni. Esetleg nekem is megtudnád mondani, hogy milyen könyvből dolgozol? (ildigyarmati89@gmail.com)
    Üdvözlettel:Ildi

    VálaszTörlés