2010/02/16

Virágzás

Ennek a fának története van. Egy kedves felkérésnek próbáltam eleget tenni, az ünnepelt közbenjárásával.  Ez alakult ki belőle.
Egy elkésett szülinap és egy közelgő névnap közös ajándéka lett.
Zsuzsa, sok boldogságot kívánok!

Az ajándékötlet pedig egy igazán hóeséses, szombati napon,  jutott Balázs eszébe, a szobánkban, amikor is a fiatalok jó kis örömzenéléssel, a szülők pedig forró teával ünnepelték a zenekar aznapi újabb sikerét.
(És most a reklám: jobboldalon, fiam zenél cím alatt, többek között megnézhetitek azt is, mit műveltek a fiúk a nagyszobánkban.)

11 megjegyzés:

 1. Évi, szívet-lelket gyönyörködtető ez a virágos fa. Jaj, annyira várom a tavaszt!!!!!

  A fiúk szenzációsak!! De jó, hogy zenélnek! Én sajnos nem tudtam zenetanulásra rávenni az enyémeket.

  VálaszTörlés
 2. Kedves Éva!
  Ezúton is köszönöm ezt a csodálatos fácskát és jókívánságaidat is.
  Fotón is szép, de élőben az igazi.
  További műveidhez jó munkát kívánok!
  Zsuzsa

  VálaszTörlés
 3. Magdi!
  Nálam jobban senki sem várja, hogy eltűnjön a hó, és előjöjjenek a színek. De van remény, már láttam hóvirágot a kertben :-)
  Fiamnak átadtam a dicséreted, köszönöm a többiek nevében is! Daninak a zeneiskola magától jött, 7 éve trombitál, és már mi is élvezzük :-)

  Zsuzsa!
  Köszönöm, hogy írtál!
  (A fénykép sajnos nem lett igazán jó. De a sok kép közül, amiket készítettünk a fiúkkal, még ez sikerült legjobban.)

  VálaszTörlés
 4. Látszik, Évi, hogy nem férsz már a bőrödbe, és próbálod megidézni a tavaszt és sikerült is! Gyönyörűséges a kis tavaszi fád, illetve most már a jogos tulajdonos fája! Nálunk épp most esett vagy 2o cm hó, kellett hozzá ez a fa, hogy élvezni tudjam...Lassan könyvnyi képed lesz a fáidból, gondolkodnod kéne egy oktató könyvön...olyan kevés anyag van magyarul erről a mesterségről. A fiadat megnéztük Max-szel, és azt mondta: "Na jó, de ő már mióta trombitál!" Ez mindenképp elismerésnek számít, és ma rávette Max-et is, hogy gyakoroljon. Tényleg nagyon ügyes! Micsoda büszkeség!

  VálaszTörlés
 5. Ez egy hirtelen ötlet volt Ági. A pici virágok voltak fontosak, de, mégse legyen rózsaszín az egész fa. Na, ettől lett zöld, és tavaszi. De igazad van, sokszor írtam már, nem bírom a telet. Nem irigyellek a havazás miatt!
  A könyv jó ötlet, de nem hiszem, hogy manapság meg tudnám valósítani.
  A fiamra már túlzottan is büszke vagyok, tudom, vissza kéne fognom magam. De most, hogy túl vagyunk közel 8 év tanuláson, gyakorláson, végre tényleg mi is élvezzük amit játszik. De főleg ő, ők élvezik az együtt zenélést. Majd Max is eljut idáig, de tény, hogy kell hozzá kitartás. És majd egy-egy sikerélmény sokat fog lökni az önbizalmán és a szorgalmán. Na, akkor már nektek is könnyebb lesz :-)
  Puszi mindenkinek!

  VálaszTörlés
 6. Kedves Éva!

  Napokban meséltek a gyöngyfákról és a honlapodról, hogy nézzem meg.
  Elején szkeptikus voltam, gondoltam ez is amolyan csilivili gyöngyöktől roskadó ágakat látok majd, giccses stílusba.
  Ehelyett kellemesen csalódtam. Gyönyörű bonsai stílusú fácskákat látok, élénk de nem rikító színekben. Nagyon megtetszettek.
  Annyira, hogy szeretném én is megtanulni ezt a technikát, és nagyon örülnék, ha elinditanál egy újabb tanulót az úton. Email címem: nightale@gmail.com
  Köszönettel.

  Bernadett

  Kellemes napot kívánok szívből, köszönöm, hogy megosztod velünk ezeket a kis csodákat.

  VálaszTörlés
 7. Szia Évi! A farsangi szünet miatt kicsit megkésve érkeztem hozzád gyönyörködni, de megint valami csodaszép tavaszcsalogatót találtam itt nálad! Elképesztő, hogy mindig tudsz valami újat mutatni! És az is átjön ám a fácskákkal, hogy mekkora örömmel, mennyi odaadással készíted őket. Gratulálok! A fiúknak is! Nagyon jó volt itt is meghallgatni a muzsikájukat!

  VálaszTörlés
 8. Kedves Bernadett! Örülök, hogy nem találod giccsesnek a munkáimat. De igazad van, én is látok jó pár olyat, ami nem tetszik.
  Írok mailt-t.
  Szia Éva

  VálaszTörlés
 9. Gondoltam, hogy most van a szünet Csilla! Jó volt a család nélkül? És ők bírták nélküled? :-)
  Köszönöm az összes dicséreted. Átadtam a fiúknak is. Ők is pihentek egy kicsit mostanában, de már készülnek az újabb megmérettetésre.
  Puszillak
  Éva

  VálaszTörlés
 10. Ez valami csodaszép!Gratulálok!

  VálaszTörlés
 11. Köszönöm Teca!
  Örülök, hogy tetszik!

  VálaszTörlés