2010/06/08

Bazsarózsa


Virágokat ritkán fűzök, ezt most egy kedves kérésre készítettem.
Az eredetije már elvirágzott a kertünkben, de ez a kis másolat sikert aratott.

6 megjegyzés:

  1. Nagyon aranyos kis bokor, Évi! Bár most odakint is tobzódom virágokban, azért már hiányzott, hogy lássak tőled is valami maradandó szépséget.

    VálaszTörlés
  2. Köszönöm, Magdi!
    Mostanában én is inkább az igazi növényekkel törődöm, bár rájuk is kevés időm marad.
    De végre süt a nap!

    VálaszTörlés
  3. Milyen kedves kis virág lett a bazsarózsád, Évi! Pajkosan vidám és majd kicsattan, éppen, mint egy a vakációnak örülő kisdiák. :o)

    VálaszTörlés
  4. Szia Évi! Olyan jó volt megint látni a munkád! Sajnos a valóságos kertedben nem gyönyörködhetem, pedig az is biztosan gyönyörű, mint mindig, de a kis bazsarózsád eljutott hozzám, és tudod, nekem is van egy ilyen bokrom a keretemben, halvány rózsaszín, éppen most virágzik az is, nagyon szép, mindig haza gondolok, amikor látom. Nem tudom, miért, de a búcsúk jutnak eszembe erről a virágról, és kislány koromban imádtam a búcsúkat. Új ruhát kaptam, abban libegtem el a színhelyre a családdal, aztán volt vattacukor, törökméz, nyalóka, mézesszivecske, babák, gyűrűk, minden, amit egy évben egyszer engedtek meg a szülők, na és a körhinta, amit után ismét láttuk a vattacukrot és egyebeket, de mégis tökéletes nap volt. És tessék, látom a kis bokrod és jönnek az emlékek csősztől, szóljatok rám, ha túl sokat nosztalgiázom, jön a korral, le sem bírom gyűrni. Köszönöm, hogy küldöd a munkád! Puszillak!!

    VálaszTörlés
  5. Csilla, nagyon köszönöm, hogy megint ilyen kedveset írtál!

    Ági! Én a kertünkkel együtt kaptam a bazsarózsát, nagyon kellemes meglepetés volt mikor első tavasszal kivirágzott. Azóta is minden évben örömmel nézegetem, és szívom be finom illatát.
    És nagyon örülök, hogy nosztalgiázol, főleg, hogy annyira hasonló emlékeink vannak.
    Köszönöm, hogy megírtad ide őket.

    Puszi Nektek!

    VálaszTörlés
  6. Szia! Hát én jól lemaradtam....
    Bazsarózsa nekünk is van - anyutól örököltem. Nem tudni miért, de sajna nem minden évben virágzik. Peidg imádom az illatát!
    Évi! Pedig fűzhetnél többször is ilyen kis virágokat (rózsabokrot, muskátlit, hortenziát)
    Puszi: Moni

    VálaszTörlés