2011/01/20

Piros virágos

Ez megint egy tavaszi, virágzó fa, amit szintén még nyáron készítettem.
Még csak a tél közepén járunk és éppen havas eső esik, de nekem már nagyon hiányoznak a színek és a napsütés.
Ti szeretitek (még) a telet?
 
 

6 megjegyzés:

  1. Évi, én nem szeretem a telet. Se még, se már. Ha csak pár hétig húzná, akkor talán kigyeznék vele, de ezeket a már majdnem féléves, se vége-se hossza teleket egyre nehezebben viselem.

    Ezúton is köszönöm Neked, hogy nem hagyod, hogy egy zsémbelő télremorgó váljon belőlem, hanem az ilyen kis csodáiddal ráébresztesz, hogy azért csak nem tart örökké ez a zimankó meg koránsötét, és van mire várni. De még mennyire! Puszillak!

    VálaszTörlés
  2. De szép piros virágos fával vidámítasz bennünket, Évi! Amikor felteszel egy-egy újqabb alkotást, mindig az az első érzelmi reakcióm: kell nekem egy ilyen! De nem lehetek telhetetlen, most hogy már legalább egy fám van tőled, amit minden nap nézegethetek, a telet is könnyebben viselem. (azt nem mondhatnám, hogy kitörő lelkesedéssel fogadtam a mai hóesést)

    VálaszTörlés
  3. Évikém, nekem most az a kis kép tetszett jobban, ami a részleteit mutatja a piros fácskádnak. Hogy abban mennyi munka van! Tisztára olyan, mintha horgoltad volna, vagy hímezted volna. De hát miért is ne! Végül is kézi munka mind a kettő, na de hogy ebben drót is van! És megint meg akarom dicsérni, ahogy kiválasztod a cserepeket hozzá. Szóval van szemed a színekhez, a formákhoz, méghozzá háromdimenzióban. Ezt én sosem tudtam megcsinálni, ehhez majdnem férfi agy kell, vagy olyan áldott mint a Tiéd, hogy három dimenzióban tudj alkotni. Nagyon szép! Gratulálok! A teleket karácsony másnapjáig szeretem, felőlem december 27-én jöhetne a tavasz. A karácsonyhoz kell a hó, a hideg. És a hegyekben jó ilyenkor, ott gyönyörű! Talán a nehezén már túl vagyunk! Puszillak!!

    VálaszTörlés
  4. Lányok, örülök, hogy nem egyedül én nem szeretem a telet! A tegnapi hó után, ma éppen süt a nap és ez most nagyon jól esik, bár még így is hideg van.
    Csilla, amit most fűzök, abban nincs virág, de sok szép zöld levélkéje lesz. Kicsit sokáig tart, de remélem megéri :-)
    Magdi, tudod, hogy szívesen készítem a fákat, csak találd ki milyet szeretnél. Jól tudnak mutatni együtt is.
    Ágikám! Akár hiszed, akár nem, a térlátásommal elég sok baj van. Most éppen van egy félkész bonsai-om, ami a fejemben egészen másként nézett ki, mint a valóságban. Képtelen vagyok úgy tekerni az ágait, ahogy szeretném. És bizony elég sokszor igénybe veszem a velem élő férfiak térlátását, és be kell látnom, sokszor igazuk is van, ha átalakítanak egy fát. De legalább a színeket és kaspókat tényleg én rakom össze. Ennek a bonsai-nak még nem találtam megfelelőt, így ezt még nem tudom megmutatni.
    Köszönöm, hogy írtatok lányok! Puszi Nektek!

    VálaszTörlés
  5. Kedves Éva!

    Csak nemrég fedeztem fel ezeket a kis fácskákat, gyönyörűek. Én is elkezdtem ezzel foglalkozni, de lenne egy kérdésem, amire nem találtam választ. Mitől ilyen tökéletesen egyforma a drót csavarása? Ehhez kell valami speciális eszköz vagy külön technikája van? Mert én kézzel próbálom, de a körmeim teljesen letörnek, ahogy szorítom a drótot...Előre is nagyon szépen köszönöm a választ.

    Anna

    VálaszTörlés
  6. Kedves Anna!
    Nincs sem speciális eszköz, sem külön technika. Ez teljes egészében egyszerű, kézi munka. Egy-egy fa összeállításánál néha nekem is fájnak a kezeim, de körmöm ebben még soha nem törött
    le :-)
    Sok idő és türelem kell hozzá.
    Jó munkát neked is!

    VálaszTörlés