2009/05/02

Anyák napjára


Ezzel az aranyesővel köszöntöttem Édesanyámat anyák napja alkalmából.


Gizi barátnőmnek köszönhetően ezt a fát is minta alapján készítettem. Kb. 25 cm magas, 7 ága, és összesen 85 virágja van. A talapzatát pedig a tavaszi metszéskor, férjem készítette az egyik meggyfánkból.

6 megjegyzés:

  1. Egy el nem hervadó aranyeső! Nagyon szép lett, Éva. Milyen klassz dolog, hogy anyukádat saját készítésű ajándékkal lephetted meg, biztos örült neki.

    VálaszTörlés
  2. Köszönöm Magdi! Sajnos a képen nem látszanak igazán jól a virágok. Picik és aprólékosak, megküzdöttem velük.
    Anyukám természetesen nagyon örült neki.

    VálaszTörlés
  3. Éva, egyre inkább úgy látom, hogy nemcsak a szebbnél szebb gyöngyfák megalkotásához van kifinomult tehetséged, hanem remek érzékkel igyekszel őket a hozzájuk leginkább illő környezetben "tálalni". Így én mindig élvezettel csemegézek, most pedig különösen is, mert az aranyeső nagy kedvencem. Szilasi kertünkben aranysárga sövényként hirdeti a tavasz beköszöntét.

    VálaszTörlés
  4. Igen Csilla, most, hogy már egyre szebb, zöldebb a kert, próbálom kivinni a fákat. Sajnos még így sem sikerül mindnek a megfelelő hátteret megtalálnom.
    Köszönöm a dícséreted, jólesett, de hidd el, nem kell ehhez tehetség, csak elég türelem és egy kis kézügyesség.

    VálaszTörlés
  5. Én épp ezen gondolkodtam, Évi, mármint azon, hogy mennyi minden kell egy ilyen fácska létrehozásához. Szerintem, minden képpen kell hozzá kreativitás, szín- és formaérzék, ahogy Te mondtad, rengeteg türelem, kézügyesség, de talán még több szépre vágyás! Nagyon örülök, hogy rátaláltál erre a mesterkedésre, biztos, hogy egyformán szerzel vele örömöt magadnak és környezetednek vele és kell ennél több? Gratulálok az aranyeső fádhoz! Mit szólt hozzá az anyukád?

    VálaszTörlés
  6. Mindig jólesik a dícséreted és bíztatásod Ági!
    Gizi barátnőmnek köszönhetem az egészet, én magamtól biztosan nem fogtam volna bele. Eszembe sem jutott. Most meg, ha egy nap nem fűzök, már hiányzik. És abban biztos vagyok, hogy ha nem kapok ennyi pozitív visszajelzést, már rég abbahagytam volna.
    A családomnak is tetszik, Domi fiam mindig újabb ötletekkel áll elő.
    Anyukám persze nagyon örült az aranyesőnek, tetszik neki.
    Férjem édesanyja és nagymamája is kapott egy-egy kisebb tavaszi fácskát, úgy láttam ők is örültek neki. Dédi mama biztosan, mert ő mindig dícséri a kezem munkáit :-)

    VálaszTörlés